loading...
پاتوق نوجوونهای پارسی
phoenix بازدید : 149 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)

 نظام قضایی كیفری در دوره هخامنشیان


در بررسی متون تاریخی چنین به نظر می رسد كه پادشاهان از اختیارات بی حد و حصری برخوردار بودند آنان در تعیین نوع مجازات و میزان آن هیچ محدودیتی نداشتند شاه مافوق قانون بود و محدود به صلاحیت خاصی نبوده است...


در ایران عهد هخامنشی تمام قدرت و اختیارات و از جمله قوه قضایی زیر نفوذ شاه بود و هیچ حق و منطقی در برابر او عرض وجود نمی كرد.با این حال، شاه غالبا عمل قضاوت را به یكی از دانشمندان سالخورده واگذار می كرد.پس از آن ، محكمه عالی بود كه از هفت قاضی تشكیل می شد و پایین تر از محاكمه های محلی بود كه در سراسر كشور وجود داشت.قوانین را كاهنان وضع می كردند و تا مدت زیادی كار رسیدگی به دعاوی در اختیار ایشان بود ؛ ولی در زمانهای متاخرتر مردان و زنانی جز از طبقه كاهنان به این گونه كاره رسیدگی می كردند.در دعاوی جز از طبقه كاهنان به این گونه كارها رسیدگی می كردند.

هخامنشیان

در دعاوی ، جز آنها كه اهمیت فراوان داشت ، غالبا ضمانت را می پذیرفتند و در محاكمات از راه و رسم منظم خاصی پیروی می كردند.محاكم همانطور كه برای كیفر و جرایم نقدی حكم خاصی پیروی می كردند.و در هنگام رسیدگی به گناه متهم ، كارهای نیك و خدمات اورا نیز به حساب می آوردند.برای آنكه كار محاكمات قضائی به درازا نكشد برای هرنوع مرافعه مدت معینی مقرر بود كه باید در ظرف آن مدت حكم صادر شود ؛ و نیز به طرفین دعوی پیشنهاد سازش از طریق داوری می كردند تا نزاعی كه میان ایشان است بوسیله داور ، و به طریق مسالمت آمیز ، حل شود.چون رفته رفته سوابق قضائی زیاد شد، و قوانین طول و تفصیل پیدا كرد گروه خاصی به نام سخنگویان قانون پیدا شدند كه مردم كارهای قضائی را با آنها مشورت می كردند و برای پیش بردن دعاوی خود از ایشان كمك می گرفتند.

در محاكمات ، سوگند دادن ، و واگذاشتن متهم به حكم الهی نیز مرسوم بود ، و آن چنان بود كه متهم را به كار سختی چون انداختن خویش در رودخانه یا نظیر آن وا می داشتند تا در صورتی كه بی گناه باشد از خطر برهد و گرنه جان خود را از دست بدهد....رشوه دادن و گرفتن را از جنایتهای بزرگ می شمردند و مجازات دهنده و گیرنده رشوه ، هردو ، اعداممی شدند.كمبوجیه فرمان داد تا پوست قاضی فاسدی را زنده زنده كندند و برجای نشستن قاضی در محكمه گستردند.آنگاه فرزند همان قاضی را بر مسند قضا نشانید تا پیوسته داستان پدر را به خاطر داشته باشد و از راه راست منحرف نشود.

شاهنشاهان هخانشی مایل بودند بیشتر دعاوی مردم به طریق داوری خاتمه پیدا کند. چنانکه کوروش مقرر داشت بود که اگر کسی محاکمه با دیگری داشته یا نزاعی میان دو نفر روی دهند طرفین با توافق داورانی معین کنند تا به دعوای آنان رسیدگی و پایان دهد

در دوران هخامنشیان تعدد زوج رواج داشته و حتی دادن جهیزیه مرسوم بوده است طلاق نیز به عنوان یک نهاد قانونی پذیرفته شده بود. حق مالکیت و حق فروش و احوال شخصیه نیز مطابق با آداب و رسوم هر ملت بود. بزه‌کار در روزگار هخامنشی به دو دسته سیاسی و عمومی تقسیم می‌شد که هر یک اقسام مختلفی داشت. کیفرها نیز معمولاً اعدام، حبس، ناقص کردن اعضای بدن، و تبعید بوده است

انواع جرائم و مجازاتها در زمان هخامنشیان

در بررسی متون تاریخی چنین به نظر می رسد كه پادشاهان از اختیارات بی حد و حصری برخوردار بودند آنان در تعیین نوع مجازات و میزان آن هیچ محدودیتی نداشتند شاه مافوق قانون بود و محدود به صلاحیت خاصی نبوده است عملكرد شاه ناشی از قدرت قانونی بود كه تصور می كردند او از جانب خداوند قانون وضع می كند و خود وی نیز اجراء می كند.

در زیر نمونه ای چند از مجازاتهای آن دورانها ذكر خواهد شد:

حق تعیین نوع مجازات و دادن این حق به دیگری: شاه هخامنشی می توانست حق انتخاب مجازات را به هر كسی كه می خواست اعطاء كند بدیهی است كه در این صورت شاه خود را صاحب مطلق مجازات می دانست در این صورت شخصی كه اختیار تعیین مجازات به وی داده می شد هر نوع مجازات شدید یا خفیف را می توانست اعمال نماید و این مجازات مشروع تلقی می شد.

حق تغییر مجازاتها: چون شاه انتخاب نوع و میزان مجازات را حق خود می دانست لذا چنانچه توسط قضاوت وی یا داورانش مجازاتی تعیین می شد كه محكوم علیه یا بستگان وی از شخص شاه درخواست تغییر یا تبدیل به نوع دیگر را می كرد شاه اگر مصلحت می دانست این اختیار را داشت كه به هر نحو بخواهد عمل نماید.

حق عفو: پادشاه حق داشت هر مجرمی را كه می خواست مورد عفو قرار دهد مجازاتها در ایران باستان اصولاً شدید بوده است و تابع ضابطه یا قاعده ی خاصی نبوده است، هر كس در منصب قضا قرار می گرفته (شاه، قضات شاهی، هر كس دیگر مأذون از شاه) و مأمور رسیدگی به دعاوی مردم بود بر اساس میل و اراده شخصی خود تصمیم می گرفت در این دوره از اصول قانون بودن جرم و مجازات كه امروزه متداول و از اصول مسلم حقوق در تمام گروههای حقوقی است خبری نبوده است در این دوره دادگستری خصوصی بطور مطلق اجراء می شده است. در دوران هخامنشی بین كیفر و جرم واقع شده هیچ شباهت و تناسبی نبوده است. قضات اختیارات نامحدود داشتند كه مجازات كاملاً شدید یا كاملاً خفیف باشد، مجازات می توانست كاملاً خفت آور باشد. این مطلب را نباید فراموش نمود كه شاه خود را حامی مردم می دانست و به شدت بر امور نظارت می كرده است. شاه در حكومت هخامنشیان خود را نماینده اهورامزدا می دانست. داریوش در بند پنجم كتیبه بیستون می گوید : «با اراده اهورامزدا من شاهم» یا در كتیبه دیگری می گوید: « اهورامزدا حامی توانای من است و آنچه را كه او به من امر می كند به دست من انجام و اجرا می شود. »

فرآوری:طاهره رشیدی

بخش تاریخ تبیان

phoenix بازدید : 35 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام.
امروز چند تا عکس براتون می ذارم تا حال کنین.
در ضمن نامردها یک نظر خشک و خالی هم که نمی دین...هی روزگاری شده ها...به هر حال نظر بدین...خوبه




در ضمن یک صفحه جدید ادبیات فانتزی دیگر هم باز شد.این بار هری پاتر

 بقیه در ادامه مطلب
phoenix بازدید : 48 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام مجدد.
چهارمین پست امروز وبلاگم رو که احتمالا آخرین پست امروز هست رو براتون می ذارم.
این خبر که بسیار هم تاسف بار هست براتون می ذارم.البته این خبر بر می گرده به 18خرداد.
خواهش می کنم نگید بی حیا هستی و از این چیز ها...البته مطئنم نمی گید:...
لطفا نظر هم بدید:
به‌دستور دادگاه قبیله‌ای در شهر مروالا در پاکستان یک دختر ۱۸ ساله پاکستانی مورد تجاوز گروهی قرار گرفت.

در حالی این جرم اتفاق می‌افتاد که حدود یک هزار نفر از مردم شهر و در مقدمه آنان پدر آن دختر نظاره‌گر این اتفاق بودند.

در این تجاوز گروهی که ۴ مرد به انتخاب دادگاه شرکت کرده بودند و در حالی که دختر و پدر با گریه از آنان درخواست بخشش می‌کردند با حضور بیش از یک هزار نفر از مردم شهر و جلوی دیدگان پدر به دختر ۱۸ ساله تجاوز شد. “

طبق گزارشهای منتشر شده برادر ۱۱ ساله این دختر که نوجوانی از قبیله گوجار میباشد با دختری از قبله ماسوتی که از لحاظ اجتماعی بالاتر ازقبیله او بود رابطه برقرار کرده و مردم شهر آنان را در حال قدم زدن در شهر مشاهده کرده بودند.

دادگاه قبیله‌ای وابسته به قبیله ماسوتی برای انتقام از این کار نوجوان طبق قواعد عرفی حاکم در پاکستان دستور داد که باید خواهر آن پسر ۱۱ ساله در میان عموم مردم شهر و حضور پدر آن دختر مورد تجاوز گروهی مردان قبیله قرار گیرد تا به این طریق اعتبار و شرف خود را در جامعه برگردانند.

در این تجاوز ۴ مرد به انتخاب دادگاه شرکت کرده بودند و در حالی که دختر و پدر با گریه از آنان درخواست بخشش می‌کردند با حضور بیش از یک هزار نفر از مردم شهر و جلوی دیدگان پدر به دختر ۱۸ ساله تجاوز شد.

گفتنی است که این شیوه طبق عرف برخی قبایل پاکستان، حق عرفی و قانونی افراد برای ستاندن شرف و حیثیت خود در جامعه است.

طبق گزارش سازمان حقوق بشر سالیانه ده‌ها جرم اینچنینی در جامعه پاکستان اعمال می‌شود که دولت و نیروهای امنیتی با وجود اطلاع قبلی در صدد منع اعمال آنها نیستند.
phoenix بازدید : 43 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام.امروز تو روزنامه خراسان خوندم که امام جمعه مشهد در خطبه های نماز جمه دیروز مشهد از دوچرخه سواری زنان و دختران در مشهد انتقاد کردند.

ایشان در ادامه صحبت های خود فرمودند:چراماموران نسبت به این قضیه بی تفاوت اند و چرا دستگاه های امنیت اجتماعی و پیشگیری از جرم در مقابل مساله دوچرخه سواری زنان و دختران بی تفاوت اند؟



phoenix بازدید : 37 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام دوستان عزیز.امیدوارم خوب باشین.یک خبر تو تابناک خوندم که واقعا من که یک نوجوون مشهدی هستم رو ناراحت کرد.خوب یعنی چی اصلا این کارها؟؟؟؟؟؟این خبر رو شاید خونده یا شنیده باشید ولی اگه نخوندین حتما بخونیدش...
یك اتفاق بد فرهنگی در مشهد؛
این نقاشی دیواری به طول 2200 متر مربع دور میدان فردوسی شهر مشهد و به مناسبت هزاره سرایش شاهنامه، پس از یک سال تلاش، 25 اردیبهشت ماه سال جاری رونمایی شد؛ اما با گذشت کمتر از یک ماه از این مراسم، اداره حفاظت از املاک آستان قدس رضوی، شبانه و بدون هیچ گونه توضیحی، اقدام به محو اثر یاد شده کرد.
یکی از بزرگترین نقاشی دیواری های کشور شبانه در مشهد نابود شد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، نقاشی دیواری «شاهنامه فردوسی» مشهد در اقدامی پرسش برانگیز، شبانه توسط اداره حفاظت املاک آستان قدس رضوی به کلی پاک شد.

هادی مظفری، مدیر امور هنری شهرداری مشهد در این باره گفت: این نقاشی دیواری به وسعت 2200 متر مربع دور میدان فردوسی شهر مشهد و به مناسبت هزاره سرایش شاهنامه، پس از یک سال تلاش، 25 اردیبهشت ماه سال جاری رونمایی شد؛ اما با گذشت کمتر از یک ماه از این مراسم، اداره حفاظت از املاک آستان قدس رضوی، شبانه و بدون هیچ گونه توضیحی اقدام به محو اثر فوق کرد.

گفتنی است، ندا رئوفیان از هنرمندان مشهدی به عنوان طراح و مجری اثر، زیر نظر فرهنگسرای فردوسی و با تأیید شورای نقاشی دیواری مدیریت امور هنری شهرداری مشهد در مدت یک سال این نقاشی را به پایان رسانده بود.

«تابناک» به نمایندگی از افکار عمومی منتظر ارائه توضیحات قانع کننده از سوی مسئولین محترم اداره حفاظت از املاک آستان قدس رضوی است، چرا که اگر احیانا اشکال حقوقی و شرعی ـ چنانکه در تصاویر آمده که مکان موقوفه بوده ـ بر این کار وارد بوده، چطور قبل از انجام کار و صرف هزینه از بیت المال، هماهنگی های لازم بین شهرداری و آستان قدس صورت نپذیرفته و اگر هم اشکالی بر آن وارد نیست چرا چنین اتفاقی روی داده است؟







phoenix بازدید : 57 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام. به همه شما دوستان عزیز.اروز نه یعنی امشب یک شب خوبه برای این که شما دوستان آرزوهاتون رو از خدا در خواست کنید و مطمئن باشید اگر به صلاحتون باشه اون خودش بر آورده می کنه.پس امشب به اسمون نگاه کنین و از خدای بزرگ هر ارزویی دارید درخواست کنید.
به امید این که همه آرزوهاتون بر اورده شه.

phoenix بازدید : 40 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام دوستان.امیدوارم خوب باشین.این عکسی رو گذاشتم رو ببینین...






خوب دوستان ببینین چه قدر جالبه که این دو تا حیوون چه جوری به هم کمک می کنن.حالا بعضی از ما ادم ها به هم که کمک نمی کنیم هیچی جلوی پای هم سنگ هم می اندازیم.
دست همه دوستانی که نظر می دن درد نکنه.قربون همتون بشم من.
phoenix بازدید : 47 جمعه 18 شهریور 1390 نظرات (0)
سلام دوستان.امیدارم همگی شما خوب باشید.راستش امروز یک مطلب جالب خوندم که واقعا منو به تفکر انداخت.
این مطلب که تو یک وبلاگ بود خیلی جالب بود.در این مطلب اورده شده بود که یک سریال خارجی که نه ایرانی معروف که الان هم خیلی اون رو می بینند داره فراماسونری رو تبلیغ میکنه!!!!!!قلب یخی؟؟؟؟؟؟؟نه بابا فقط طاقتش رو داشته باشین.قهوه تلخ...!!!!!!!!!!!!!!
شما می تونین با مراجعه به لینک زیر برید ببینید و مطالعه کنید.
لینک مربوطه
اما ما قسمتی از مطالب این وبلاگ رو براتون می ذاریم:
عکس روی کاور مجموعه هفتم قهوه تلخ که به طور کاملا اتفاقی، دو نفر از بازیگران، فقط چشم چپشان نمایان است . این که نماد چشم چپ به چه معناست در قسمت دوم به آن پرداخته شده است .




خوب...نظرتون چیه؟تو قسمت نظرات بگید.به نظر شما آیا واقعا ذقهوه تلخ سریالی است که بخواهد فراماسونری رو به ما القا کند؟یا نه اینها فقط شایعه ایست برای تخریب قهوه تلخ.سریالی که خنده را برای خانه های ما ارمغان می آورد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 63
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 18
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 20
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 23
  • بازدید ماه : 21
  • بازدید سال : 54
  • بازدید کلی : 1,696